С най-много индивидуални награди отборът на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград зае престижното второ място в Националното състезание „Горски многобой“

Отборът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград се отличи с високи постижения на състезанието „Горски многобой“, проведено на територията на ДЛС „Балчик“

Авторитетно представяне и най-много индивидуални отличия на завършилото 14-то Национално състезание „Горски многобой“ записа отборът на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

Състезателният ни тим бе в състав Атанас Китов (капитан), Костадин Ачев, Петър Водев и Джесур Бюлент със старши-треньор инж. Цветан Чечев. Ръководител на отбора на НПГГС „Христо Ботев“ бе инж. Надежда Ганчева, зам.-директор на гимназията.

Велинградският тим се отличи със своята прецизност в първия кръг, където безапелационно заслужи първото място, както в отборната надпревара, така и в индивидуалното класиране. Състезател №1 на шампионата стана Атанас Китов, който демонстрира страхотна класа и майсторско представяне на всички пунктове в първия и втория етап. Капитанът на тима на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград показа златни умения в зоните за разпознаване на видове от първия етап, както и при разглобяване и сглобяване на БМТ и прецизно рязане на дървесни шайби във втория. Атанас Китов стана сребърен медалист и в дисциплината „Спортен риболов“.

Точно Атанас Китов бе единственият от 18-те състезатели, който показа невероятни умения на пункта за разпознаване и не допусна нито една наказателна минута.

Големият победител в индивидуалната надпревара Атанас Китов

Много силно се представиха и другите двама наши състезатели. Костадин Ачев грабна две бронзови отличия в надпреварата по разпознаване на видове и спортен риболов.

Костадин Ачев със завоюваните отличия в състезанието „Горски многобой“

Петър Водев показа професионални умения на пункта за садене на фиданка, където се нареди на второ място от всички участници.

Петър Водев със спечелените медали от състезанието „Горски многобой“

Във втория етап отборът ни бе класиран на второ място в резултат от изявите си на пунктовете за разглобяване и сглобяване на БМВТ, прецизно рязане на шайби, както и поваляне, кастрене и разкройване на дървесно стъбло.

Джесур Бюлент с отборната купа и отличие от състезанието „Горски многобой“

Така в крайното комплексно класиране селекцията на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград вдигна купата за второто място и бе наградена със сребърни отличия.

Нашият тим бе приятно изненадан в деня на състезанието от миналогодишните индивидуални и отборни първенци в състезанието, Георги Мазаков и Стоил Марински. Студентите в първи курс на специалност „Горско стопанство“ в Лесотехнически университет, взеха дистанцията от София до Балчик, за да подкрепят специално отбора на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

Състезателите от всички отбори, участвали в Националното състезание „Горски многобой“, получиха правото да бъдат приети като студенти (редовно обучение) в спец. Горско стопанство в Лесотехнически университет – гр. София, без да се явяват на приемни изпити.

Отборът на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград с колекцията от спечелени отличия и награди

Високите постижения на отбора на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград заслужават само адмирации и са резултат от професионалната, целенасочена и неуморна работа на цялата лесовъдска колегия от преподаватели на гимназията.

Коментари:

коментара