С много успехи и награди приключи учебната 2021/22 г. в Националната ПГГС „Христо Ботев” – Велинград

Възпитаниците на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград заслужили признание през учебната 2021/22 г.

На 30 юни 2022 г. в двора на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград бе тържествено закрита учебната 2021/22 г. Измина една изпълнена с предизвикателства, но успешна за националното ни училище учебна година.

Ученици, учители и родители под звуците на химна на Република България станаха свидетели на ритуала, свързан със свалянето на националното знаме. Традиция, която символизира закриването на учебната година. Следвайки официалния протокол, пред строените класове премина знамето на гимназията.

В своя поздравителен адрес към всички присъстващи инж. Надежда Ганчева, зам. директор, обобщи постигнатите резултати и отбеляза успешните изяви на учениците през годината, свързани с постиженията им в професионалната подготовка, със спортните им успехи и личните им постижения като ученици на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

На финала на учебната година инж. Ганчева благодари на екипа от педагогически и непедагогически специалисти в гимназията за добре свършената работа и за всеотдайното отношение към всички училищни дейности, събития и каузи.

Благодарности бяха изказани и на ученическите екипи, без които присъствието на Националната гимназия в образователни и обществени събития и процеси е немислимо.

Инж. Ганчева връчи грамоти и награди на всички отличени ученици за постиженията им в учебно-възпитателния процес и активност в извънкласни мероприятия.

Общо 38 възпитаници на Националната ПГГС „Христо Ботев“ завършват обучението си през учебната 2021/22 г. с отличен успех. От тях 12 са от 8 клас, 13 от 9 клас, 6 от 10 клас и 7 от 11 клас.

Гордост за училището са петимата пълни отличници през учебната година – Йорданка Терзиева и Илиана Трендафилова от 9 „а“ клас, Иван Ганчев от 9 „б“ клас, Фатме Рамаданова от 10 „б“ и Емилиян Радков от 11 „б“ клас.

Пълните отличници през 2021/22 г. (от ляво надясно): Илиана Трендафилова, Йорданка Терзиева, Иван Ганчев, Фатме Рамаданова и Емилиян Радков

Училищното ръководство поощри и двама ученици, които не са пропуснали нито един учебен час през изминалата учебна година – Мехмед Кочиев от 8 „а“ и Златомира Думкова от 8 „в“ клас.

Приз за доблестна постъпка бе връчен на Виктор Юруков и Метко Алилов от 9 „б“ клас. Двамата деветокласници са намерили скъп мобилен телефон и ценни вещи по време на екскурзия в Пирин и след бързата им реакция те са върнати на собственика.

Деветокласниците Виктор Юруков и Метко Алилов бяха наградени за доблестната си постъпка

На прага на дългоочакваната ваканция възпитаниците на учебното заведение от осми до единадесети клас с повишено настроение се разделиха със съучениците и преподавателите си, за да се отдадат на заслужена почивка.

Приятна ваканция, изпълнена с положителни емоции, на  учениците и преподавателите на Националната ПГГС „Христо Ботев” – Велинград!

Коментари:

коментара