Спортни „Оскар“-и за трима възпитаници на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Петко Тетимов (вляво) и Христо Манов (вдясно) учат за първа година в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Община Велинград оцени високо спортните постижение на трима ученици на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

На официална церемония бяха наградени осмокласниците Христо Манов (спортни танци) и Петко Тетимов (ски бягане), както и десетокласникът Иван Ръджов (плуване). Техните спортни успехи през 2022 г. им донесоха престижните трофеи.

Христо Манов и Петко Тетимов са ученици в VIII „а“ клас и се обучават в специалност „Горско стопанство и дърводобив“ на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

Христо Манов

14-годишният Христо Манов в тандем с партньорката си Криста Гушевилова се състезава за Клуб по спортни танци „Импулс“ – гр. Велинград. Двойката наскоро завоюва първо и трето място на международния турнир Larissa Dance Open 2023 в Гърция.

Преди стигна Христо и Криста станаха финалисти в Молдова. На ДЛОП в гр. Сливен двойката на КСТ „Импулс“ спечели едно първо и две трети места, а на международния турнир DIANA CUP тандемът се качи на най-високото място на почетната стълбичка, прибавяйки нови златни отличия и шампионска купа в колекцията си.

Петко Тетимов

Белите писти пък са запазена марка за талантът в ските Петко Тетимов. За последните 12 месеца, възпитаникът на Спортен клуб „Атлас“, записа 14 официални старта при юношите младша и старша възраст. Носител на бронзов медал от купа „Велинград“ през 2022 г., както и на призови класирания в топ 6 на държавните зимни и летни първенства. Представянето му се движи по възходяща линия и много лични рекорди в последните му стартове.

Иван Ръджов

В плувния басейн безспорният №1 на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград е Иван Ръджов. Младата плувна надежда на велинградския ПК „Чепинец“ се завърна с комплект от три сребърни медала от II международен турнир по плуване „SANDANSKI CUP“, в който премериха сили над 700 състезатели от България, Гърция и Северна Македония. Десетокласникът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград стана вицешампион при юношите старша възраст в дисциплините 50 и 100 метра гръб, както и на 50 бътерфлай. Възпитаникът на треньорския тандем Христо и Любов Доксинови тренира и се състезава в продължение на последните 10 години. Иван Ръджов изпрати изключително успешен сезон през 2022 година. Тогава той се отчете с общо два златни и шест сребърни медала от международни турнири. 

Иван Ръджов с купата от община Велинград

Коментари:

коментара