Спортен празник на високи обороти в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Много усмивки и страхотни преживявания донесе летният спортен празник на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград. Събитието се проведе на 28 юни на спортната площадка в училището. В мащабната проява активно се включиха отбори от всички паралелки от 8 до 11 клас.

Събитието беше открито от зам.-директора на гимназията инж. Надежда Ганчева. Тя представи организационният комитет на спортното състезание, включващ представители на комисията по спорт и извънкласни дейности. Регламентът за провеждане на надпреварата бе изработен и реализиран от преподавателите по ФВС Николай Гарванов и Димитър Муртин, които заедно с инж. Надежда Ганчева оформиха ръководния екип на спортното мероприятие. Съдия на финала бе инж. Филип Устабашиев. Провеждането на отделните кръгове бе обезпечено от ученици от 9 клас – Йорданка Терзиева, Росен Димитров и Спасимир Методиев. Акредитация за фотографското заснемане на събитието пък бе връчена на техния съученик Красимир Джалев. Цялостното провеждане на спортния празник бе подпомогнато от ръководството и педагогическия колектив на учебното заведение.

От името на организационния комитет преподавателят Николай Гарванов разясни регламента за провеждане на спортното събитие. По трасе, разположено на спортната площадка на гимназията, бяха оформени зони за преминаване по определен ред едновременно от двама ученика от един отбор. Специфичното бе, че те трябваше да действат в абсолютен синхрон, защото съседните им крака бяха привързани с лента. Всеки отбор бе съставен от 5 поста по 2 участника, тоест общо по 10 ученика. Всички девет паралелки от 8 до 11 клас сформираха свои тимове за състезанието, а най-добрите три по време се класираха за финалния кръг. По трасето всеки пост имаше възможност да получи бонус към времето си, ако стреля точно и уцели поставената в края на дистанцията топка.

До финалната фаза достигнаха според времената си съответно XI „а“, IX „а“ и X „а“ клас.

В крайна сметка победата с крехка преднина взе отборът на XI „а“ клас с ръководител г-н Цветан Гугалов, на второ място завърши селекцията на IX „а“ клас, с ръководител инж. Надежда Ганчева, а трети е тимът на X „а“ с ръководител г-н Георги Кривулев.

Летният спортен празник в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград премина динамично и вълнуващо за всички. Атрактивната надпревара генерира много енергия и добро настроение, събуди огромен ентусиазъм и повиши спортния дух на всички участници. Чрез провеждането на спортни празници се подобряват взаимоотношенията между учителите и техните възпитаници. Създават се и се поддържат добри практики, с които подрастващите биват насърчавани към движение и спорт. Тези спортни събития в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград се превръщат в незабравимо приключение за всеки ученик.

Поздравления за всички, ангажирани с провеждането на празничния 28 юни 2022 г!

Коментари:

коментара