Сладка победа и финал за НПГГС „Христо Ботев“ във футболното първенство при VIII-X клас

Отборът на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград заслужи място на финала при VIII-X клас

Селекцията на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград си осигури във финала на общинското футболно първенство при учениците от VIII – X клас. Възпитаниците на старши треньора Димитър Муртин и главния мениджър инж. Филип Устабашиев взеха сладка победа с 2:1 срещу добре балансирания тим на ИСУ „Васил Левски“ – Велинград.

Валентин Таров (с топката) навъртя голям километраж в полуфинала

Първата част се разви повече от кошмарно за нашия състав, който плати висок данък за своите пропуски и в крайна сметка се оттегли на почивката с гол пасив.

На фона на пропуските пред противниковата врата, дойде 24-та минута, когато грешка в дефанзивен план доведе до отсъждането на наказателен удар за отбора на ИСУ „Васил Левски“.

Вратарят на тима ни Яшар Рубски отрази удара от бялата точка, но при добавката Красимир Перчинков даде аванс на съперника.

По време на почивката спортно-техническият тандем Муртин – Устабашиев направи подробен анализ на допуснатите слабости до почивката и извърши корекции в състава.

На почивката бе извършен тежък разбор в тима на НПГГС „Христо Ботев“

На терена в игра се появи осмокласникът Георги Сонмез, който бе изключително полезен след почивката.

Резервата Георги Сонмез (на преден план) освежи играта на нашия тим през втората част

Още в 33-та минута Стоян Гардански бе най-съобразителен пред вратата на съперника и прати топката в мрежата за 1:1. Импулсът в действията на нашия тим бързо доведе и до пълен обрат.

Шест минути по-късно капитанът Петър Водев нахлу мощно в наказателното поле и стреля, но кълбото се отби от десния стълб. При добавката Николай Георгиев прати топката в мрежата за 2:1.

Последваха нови възможности за тима на НПГГС „Христо Ботев“, но нашите направиха няколко аристократични пропуски, с които „задържаха“ интригата до края на мача. Съперникът също пропусна в заключителните секунди на двубоя да стигне поне до равенство в редовното време и изпълнение на дузпи.

Във финала отборът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ ще има за съперник тима на ИСУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград.

Коментари:

коментара