Рекорден интерес към Деня на отворените врати в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Рекордните над 70 участници се включиха в тазгодишното издание на Деня на отворените врати в Националната ПГГС „Христо Ботев“. Събитието, което се проведе на 14 юни (понеделник) премина под мотото „Природата и ние“.

Организационният комитет на събитието, ръководен от зам.-директора на гимназията инж. Надежда Ганчева, съставен от ученици и преподаватели, бе подготвил множество изненади за участниците в традиционната и атрактивна инициатива.

Гостоприемните домакини посрещнаха десетки седмокласници от училищата в региона. Събитието има за цел да повиши знанията и културата на младите хора, свързани с опазването на природните ресурси. Денят на отворените врати събра на едно място участници от Велинград, Костандово и Дорково. Те премериха сили в различни състезания и видяха интересни демонстрации по време на инициативата, тематично свързани с професионалното обучение в Националната ПГГС „Христо Ботев“ и представени по иновативен и уникален начин от възпитаниците на гимназията и техните преподаватели.

Участниците бяха разделени в пет групи. Толкова бяха и състезателните пунктове, в които се проведоха разнообразни дейности.

След приключването на този етап от програмата на Деня на отворените врати, участниците имаха възможност на ротационен принцип да се включат в обиколка, представяща материално-техническата база на Националната ПГГС „Христо Ботев“. Туровете включваха посещение на специализирания кабинет по Лов и риболов, където натрупаха нови познания за животните – бозайници и птици, а на открито – имаха вълнуваща среща с 19 животински вида в новооткрития зоокът на гимназията, както и възможност да стрелят с лък на оборудваното за целта стрелбище.

Финалната част от събитието се проведе в зоната пред централния вход на гимназията, където се състоя и церемонията по награждаването. Всички участници получиха грамоти за участието си в инициативата „Природата и ние“ и индивидуална награда. Най-добрите в отделните пунктове пък увеличиха колекцията си от оригинални награди. Ръководството на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград отличи и преподавателите от училищата във Велинград, Костандово и Дорково, които придружаваха своите възпитаници по време на атрактивното събитие.

Церемонията приключи с томбола, в която бяха включени всички участници. Имената на победителите безпристрастно изтегли 6-годишната Виктория, която събра аплодисментите на присъстващите и също бе отличена от организаторите.

Денят на отворените врати под надслов „Природата и ние“ ще бъде запомнен от всички с много незабравими моменти и нови приятелства на територията на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

Коментари:

коментара