Първи учебен ден на новата 2019/20 г. в НПГГС „Хр. Ботев“ – Велинград

Първият учебен ден в НПГГС „Христо Ботев“

На 16 септември в обновената и модернизирана сграда на Националната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ учители, ученици и родители  в празнична атмосфера откриха новата учебна година.

Училището посрещна всички присъстващи с празнична украса и отлична организация.

С ритуал по внасяне на училищното знаме и с издигане на Националния флаг, в 9:00 ч. започна тържеството, посветено за Първия учебен ден.

Директорът, инж. Стефан Шулев, поздрави всички в празничния ден и пожела успешна и ползотворна учебна година.

Инж. Али Мареков поздрави възпитаниците на НПГГС „Христо Ботев“

В своето приветствено слово  инж. Али Мареков – председател на Общински съвет Велинград и възпитаник на училището,  отбеляза знаковите постижения на екипа от преподаватели и ученици и пожела нови успехи в отговорната задача по отглеждане и опазване на гората и дивеча.

В днешния празничен ден за първи път прекрачиха прага на Националната гимназия учениците от 8 „а“ и „б“ клас. Приветствени и напътстващи думи към тях от името на дванадесетокласниците отправи Илиян Пенев, ученик от 12 „а“ клас. От името на новия випуск, своите чувства сподели Росен Шарков.

Преподавателят Димитър Муртин би първият училищен звънец

По традиция училището посрещна своите ученици  с хляб и сол, а първия звънец би дългогодишният преподавател по физическо възпитание и спорт,  господин Димитър Муртин.

Випуск 2019/2020 посади своята фиданка в двора на училището под ръководството на господин Георги Кривулев – класен ръководител на един от осмите класове.

Осмокласниците и техните родители бяха посрещнати в Коферентната зала, където започна деловата работа с тематична презентация и организационни въпроси.

И както сполучливо се изрази Илиян Пенев в своето приветствие:

 Днес е празникът на едно ново начало по пътя нагоре , но ценностите  и предизвикателствата са по този път .

20 ученици и 2 преподаватели на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград посрещнаха началото на учебната година на италианска земя. Работната група, ръководена от инж. Ирина Ачева и инж. Филип Устабашиев повишава своите умения и компетентности, свързани с устойчиво горско стопанство в Болоня по проект „Еразъм +“. За тях първият учебен ден бе свързан с посещение на образователeн парк „Градините на Маргарита“, управляван от WWF Болоня.

Учебната година за 20 ученици и 2 преподаватели започна в Болоня, Италия

Да си пожелаем  успех и целеустременост и през тази учебна година.

НА ДОБЪР ПЪТ!

Коментари:

коментара