Първи звънец и тържествено откриване на учебната 2021/22 година в НПГГС „ХРИСТО БОТЕВ“ – ВЕЛИНГРАД

Точно в 9.00 ч., в празнично украсения двор на гимназията, под звуците на химна на Република България се издигна националният трибагреник. Ритуал, с който започна първият учебен ден за всички ученици, учители и техните родители.

В своето приветствие към присъстващите инж. Надежда Ганчева – зам. директор, приветства новоприетите ученици от 8 – ми клас с „Добре дошли!“, поздрави ги за техния избор да са ученици в гимназия с престижно национално значение и авторитет в лесовъдското образование.

Госпожа Ганчева приветства целия училищен екип по повод откриването на учебната година, като подчерта приноса на всички за  утвърждаване името на гимназията, за добре свършената работа по осигуряване на сигурна среда и качествен учебен процес в пандемичната обстановка.

Учебната 2021/2022 година започна присъствено и в съответствие с противоепидемичните  мерки, утвърдени от МОН и МЗ, при спазване на дистанция и по график.

Общо 72 осмокласници избраха да се обучават в Националната гимназия.

Под звуците на първия училищен звънец те бяха посрещнати на прага на училището с хляб и сол по стар български обичай.

Първи учениците от 8 „а“  и 8 „б“ клас, специалност „Горско стопанство и дърводобив“, предвождани от своите класни ръководители, г-жа Здравка Гугалова и инж. Вергиния Иванова, се отправиха към конферентната зала. Тук заедно със своите родители те се запознаха с възможностите на учебната база и с най – важните изисквания от Правилника за дейността на училището. Инж. Ганчева отдели специално внимание на инструктажите по отношение на противоепидемичните мерки и по отношение на осигуряването на безопасна среда за учители и ученици.

В 10.00 ч. учениците от 8 „в“ клас, специалност „Горско и ловно стопанство“ с класен ръководител инж. Филип Устабашиев, приветствани от зам. директора инж. Надежда Ганчева, също се отправиха към конферентната зала.

В 9.30 ч. всички останали класове, заедно с класните си ръководители, прекрачиха прага на училището за първия си час на класа. В своето приветствие към тях г-н Георги Янчев, зам. директор, ги поздрави с първия учебен ден и даде указания за новата учебна година.

Всички ученици на НПГГС „Христо Ботев“, предвождани от своите класни ръководители, проведоха своя първи час на класа.

Ръководството на Националната гимназия пожелава на учители, ученици и родители успешна учебна година, изпълнена със съдържание и удовлетвореност!

Коментари:

коментара