Първи звънец и тържествено откриване на учебната 2022/23 година в НПГГС „ХРИСТО БОТЕВ“ – ВЕЛИНГРАД

Точно в 9.00 ч., в празнично украсения двор на гимназията, под звуците на химна на Република България се издигна националният трибагреник. Ритуал, с който започна първият учебен ден за всички ученици, учители и техните родители.

Инж. Надежда Ганчева, зам. директор, откри тържеството и представи емблематичните преподаватели-лесовъди инж. Катя Метанова и инж. Ася Линчева, които уважиха събитието.

Директорът инж. Стефан Шулев в своето слово приветства всички присъстващи и обърна внимание на отговорността, с която трябва да отстояваме престижното национално значение и авторитет в лесовъдското образование.

В емоционалното  обръщение към осмокласниците и техните родители инж. Шулев пожела успешна учебна година и съдържателен училищен живот под ръководството на класните им ръководители.

И за да е успешна годината по стара традиция лично инж. Шулев лисна менче с вода и здравец и удари първия звънец.

През учебната 2022/23 година 46 осмокласници са избрали Националната гимназия. Те бяха посрещнати на прага на училището по стар български обичай с хляб и сол.

Учениците от 8 „а“ клас, специалност „Горско  стопанство и дърводобив“, с класен ръководител госпожа Росица Пашова и учениците от 8 „б“ клас, специалност „ Горско и ловно стопанство“, с класен ръководител госпожа Виктория Малчева, се отправиха към празнично украсените си класни стаи за своя първи час на класа. Тук заедно със своите родители те се запознаха с възможностите на учебната база и с най-важните изисквания от Правилника за дейността на училището.

Всички ученици на НПГГС „Христо Ботев“, поведени от своите класни ръководители, проведоха своя първи час на класа.

Ръководството на Националната гимназия пожелава на учители, ученици и родители успешна учебна година, изпълнена със съдържание и удовлетвореност!

Коментари:

коментара