Призово класиране и награди за ученици от НПГГС „Христо Ботев“ в конкурса „Великденски писани яйца от Чепинския край“

Преподавателят и член на журито Бранимир Манушов с Деница Баракова (X клас) по време на изписването на голямото великденско яйце

Двама ученици на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград взеха участие в традиционния конкурс за нашия регион „Великденски писани яйца от Чепинския край“. Ибчо Горумов от VIII клас и Деница Баракова от X клас бяха класирани от журито на второ място в най-голямата възрастова група, включваща участниците от VIII до XII клас.

Организатори на събитието бяха ЦПЛР-ОДК, Исторически музей и Община Велинград. Творческата изява за майсторите в изписването на Великденски яйца събра участници от I до XII клас, които бяха представители на учебните заведения на територията на Велинград.

Ибчо Горумов (VIII клас) бе награден от Георги Куманов

Според регламента, участниците бяха разделени в четири възрастови групи: детски градини- I клас, II-IV клас, V-VII клас и VIII – XII клас. Майсторството на младите таланти бе оценено от авторитетно жури в състав: Бранко Манушев, Снежана Велева, Георги Куманов и Катерина Мирчева. Отличените участници получиха награди и грамоти.

Деница Баракова (X клас) с Георги Куманов по време на церемонията по връчване на наградите

На Велика събота Велинград спази традицията и изписа петото голямо великденско яйце. В събитието участва и Деница Баракова от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

Единственият носител на „Златна писалка“ и майстор №1 в историята на конкурса е 19-годишният Илиян Пенев, който е възпитаник на нашето училище, а в момента е студент в първи курс в Лесотехническия университет – гр. София.

Коментари:

коментара