Премиерът Бойко Борисов: Възпитаниците на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се обучават в най-добрите условия

Министър-председателят Бойко Борисов даде най-високата оценка на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград

„Щастлив съм да видя как възпитаниците на Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ във Велинград се обучават в най-добрите условия“, заяви по време на визитата си в училището министър-председателят Бойко Борисов.

„Това е единственото в страната училище, строго профилирано по специалностите “Горско стопанство и дърводобив” и “Горско и ловно стопанство. Преподавателите са висококвалифицирани, а за гарантирането на добра връзка между теорията и практиката учебното заведение си взаимодейства отлично с Държавните горски и ловни стопанства във Велинград, Ракитово, Селище, както и с Лесотехническия университет в София и Учебно опитното стопанство „Юндола“, написа още в официалния си профил премиерът.

Бойко Борисов припомни също така, че НПГГС „Христо Ботев“ е наследник на първото горско училище в България. В момента в елитното учебно заведение се обучават над 200 ученици от 15 области в страната, което подчертава неговата национална значимост в професионалната подготовка по направление „Горско стопанство“.

Министър-председателят бе придружаван във Велинград от министъра на финансите Владислав Горанов и на образованието и науката Красимир Вълчев. Знаковата визита в Националната ПГГС „Христо Ботев“ се състоя на един от най-светлите празници – 24 май.

Коментари:

коментара