ПРЕМИЕРНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В НПГГС „ХРИСТО БОТЕВ“ НА НОВАТА ПОСТАНОВКА „ЛОДКА В ГОРАТА“ ПО ЕДНОИМЕННАТА ПИЕСА НА НИКОЛАЙ ХАЙТОВ

На 28-ми май от 14.30 ч. пред гостите в конферентната зала на гимназията, „Театър в училище“ показа новата си постановка.

Събитието е част от програмата, посветена на 75 – годишния юбилей на училището и 105 години от рождението на Николай Хайтов.

Гости на премиерата бяха г-жа Мариана Зинкова – началник на отдел „ХСД“ в община Велинград, преподаватели по БЕЛ от ОУ „ Неофит Рилски“, СУ „ Св. св. Кирил и Методий“, ПГД „Иван Вазов“ и техни ученици.

Дейността на „Театър в училище“ за поредна година е част от дейностите по НП „ Заедно в изкуствата и спорта“, модул „Изкуства“.

С финансови средства по програмата в учебния парк на гимназията вече е изградена и оборудвана открита сцена, на която за съжаление поради неблагоприятните метеорологични условия не се състоя премиерата.

Изборът на Хайтов и заглавието е обвързан с темата за гората и житейските съдби на хората, които живеят скромно и примирено. В същото време е и история за мечтатели и бунтари, идеалисти в човечността си, във връзката си с природата.

Дарина Тетимова от 10 в клас представи артистите,  Красимир Крачов – в ролята на Марин и Костадинка Даилова – в ролята на Гина и заедно с тях покани всички в засукания, шарен свят на Хайтов, в който гората и човекът не враждуват, а взаимно се допълват и обогатяват.

След финалния поклон и топлите аплодисменти на публиката в залата, артистите и ръководителя на училищния театър получиха поздравления и вълнуващи оценки за представянето си от г-н Георги Янчев, директор на гимназията и г-жа Мариана Зинкова.

Специални благодарности на постановъчния екип:

Г-н Георги Андонов,  учител математика и информатика – тонрежисьор

Димитър Петров от 11б клас – фотограф

Росен Димитров, Петър Хрисков от 11 б клас – сценичен декор и организатори на представлението.

Коментари:

коментара