Поредно признание за ученици на Националната ПГГС „Христо Ботев“ от РУП – Велинград

Главен инспектор Стоян Кюпов (вдясно) с наградените ученици Кристиян, Давид и Иван (от ляво на дясно)

Началникът на Районно управление „Полиция“ – Велинград главен инспектор Стоян Кюпов връчи почетни грамоти на двама десетокласници от Националната ПГГС „Христо Ботев“. Давид Попов и Иван Иванов са отличени за проявена честност, почтеност и доблест при намиране на загубени вещи и връщането им на техния собственик. Церемонията се състоя на 18 октомври 2023 г.

На 4 септември около 17:00 ч, Давид Попов, Иван Иванов и техният приятел Кристиян Сандаков, ученик в XII клас в ПГИТ „Алеко Константинов“ намират на улица „Цар Самуил“ в града портфейл с лични документи, парична сума и дебитни карти. Тримата младежи потърсили веднага съдействие от полицията и предали намерения порфейл за съхранение в РУП – Велинград. По-късно е установено, че той е собственост на жена от с. Драгиново.

Давид Попов получава своята почетна грамота от началника на РУ – Велинград

Главен инспектор Стоян Кюпов оцени високо проявената честност и висок морал от страна на тримата ученици.

Иван Иванов получава своята почетна грамота от началника на РУ – Велинград

Полицейският шеф, който също е възпитаник на нашето училище подчерта, че постъпката им е достойна за уважение и подражание от страна на техните връстници и съученици, а освен това е повод и за гордост за техните близки и за учебното заведение, в което се обучават.

По време на срещата при началника на РУ – Велинград присъства и инж. Филип Устабашиев – класен ръководител на двамата ученици от 10 „в“ клас в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград. Това не е първата им благородна постъпка. Преди 2 години, точно Давид и Иван отново заслужиха признание от органите на реда, след като намериха изгубен скъп телефон и го предадоха в местното полицейско управление. Тогава двамата възпитаници на Националната ПГГС „Христо Ботев“ също бяха поощрени и получиха грамоти от началника на РУП – Велинград.

Наградените ученици и началника на РУП – Велинград с инж. Филип Устабашиев (вляво)

Коментари:

коментара