ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Уважаеми преподаватели, скъпи ученици,

       От името на ръководството на НПГГС „Христо Ботев“  и лично от мое име Ви поздравявам по повод най-светлия празник, уникален за нашия народ – Деня на духовността, просветата и славянската писменост – 24 май! Празник на Светите равноапостоли –  братята Кирил и Методий!

       На 24 май изказваме благодарност на всички, които пазят културно-историческото ни наследство и го предават на младите поколения. В този тържествен ден с основание се гордеем с постиженията и всеотдайността на българските учители и преподаватели, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието.

      В днешните времена на изпитания и превратности повече от всякога е нужно нашето единство, за да съхраним всичко онова, което са ни завещали предците ни. И въпреки, че на този светъл празник не можем да бъдем заедно, ние не трябва да губим вярата си в силата на българския дух, който никога не се е предавал и благодарение на нашата вяра и писменост е оцелявал през вековете.

     Поклон пред всички вас – скъпи наши съвременни просветители, пред  усилията и стремежа ви да градите устоите на българщината, да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите българската духовност! Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!

      Към младите хора – вас, нашите ученици, се обръщам с пожелание за много дръзновение, вяра и сила на духа, за да отстоявате българското и да се борите за него!  Нека не стихва жаждата ви за знания, защото тя е движещата сила по пътя ни към по-добро бъдеще!

      Да ни е честит 24 май –  празникът на словото, на духа, на културата! 

 инж. Стефан Шулев

Директор на НПГГС „Христо Ботев“

Коментари:

коментара