Официалното посещение на министър Красимир Вълчев в НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград

При изключителен интерес преминаха честванията на 70-годишнината от създаването на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

Сред официалните гости, уважили значимото събитие на 21 юни 2019 г. бе и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Ръководителят на просветното ведомство гостува за първи път в училището. Всъщност визитата на държавен ръководител от подобен ранг – министър, е първата по рода си за последния четвърт век в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

Министър Вълчев разгледа с подчертан интерес всички специализирани кабинети, придружен от директора на НПГГС „Христо Ботев“ инж. Стефан Шулев, кметът на Велинград д-р Костадин Коев, началникът на РУО – гр. Пазарджик Валентина Кайтазова и други от официалните гости.

Високият гост остана силно впечатлен от материалната база на гимназията. Заедно с директора инж. Шулев и кмета д-р Коев, министър Вълчев преряза лентата на новите придобивки на НПГГС „Христо Ботев“ – многофункционалната спортна зала и конферентна зала, изградени по проект „Региони в растеж“. Новите обекти със сигурност превръщат училището в още по-търсено и привлекателно място за получаване на средно лесовъдско образование, обучаващо ученици от 14 области в България.

В своето слово пред присъстващите Красимир Вълчев подчерта, че НПГГС „Христо Ботев“ е едно от осемте национални училища в страната.

„Ние не сме решили тези училища да бъдат национални. Национални са ги направили родителите и учениците, които се обучават в тях. Тук във Велинград учат ученици от 14 области в страната, което е половин България. Тази заслуга е Ваша и тя е още една атестация за работата на училището“, отбеляза министърът на образованието и науката.

Представяме Ви най-интересните моменти от визитата на Красимир Вълчев в НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

Коментари:

коментара