ОТНОВО В УЧИЛИЩЕ! ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН В НПГГС „ХРИСТО БОТЕВ“ – ВЕЛИНГРАД

Първият звънец за учебната 2020/21 г.

15.09.2020 година – различен, но също празничен и зареден с енергията на училището и присъствието на учениците.

Дворът на НПГГС „Хр. Ботев“ отново се изпълни с ученици, родители и учители. При строго  спазване на всички противоепидемични мерки, утвърдени от МОН и МЗ, при  спазване на дистанция и по график, учениците, заедно с класните си ръководители, започнаха присъствено Новата учебна година.

През тази учебна 2020/21 година общо 50 осмокласници са избрали да се обучават в Националната гимназия. За тях и родителите им днешният ден е, и тържествен, и специален. Ръководството на училището, съобразявайки се с правилата, осигури тази тържественост.  Осмокласниците бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол, минавайки по специален шпалир и под звуците на първия звънец.

В 9.00ч. учениците от 8-а клас, специалност „Горско стопанство и дърводобив“ с класен ръководител инж. Найден Петров, след приветствие от директора, инж. Стефан Шулев, се събраха в конферентната зала. Заедно със своите родители те се запознаха с възможностите на учебната база, с правилата и реда в гимназията. Особено внимание през тази учебна година е отделено на инструктажите по отношение на противоепидемичните мерки и по отношение на осигуряването на безопасна среда за учители и ученици.

В 10.00 ч. учениците от 8-б клас, специалност „Горско и ловно стопанство“ с класен ръководител инж. Цветан Чечев, приветствани от зам. директора инж. Надежда Ганчева, също се отправиха към конферентната зала.

В 9.30 ч. всички останали класове, заедно с класните си ръководители прекрачиха прага на училището за първия си час на класа. В своето приветствие към тях господин Георги Янчев, зам. директор, ги поздрави с първия учебен ден, обърна внимание на спецификата при провежднето на учебните часове, но и на отговорността им за спазване на наложените правила.

В  украсените си класни стаи осмокласниците проведоха и първия си час на класа.

15.09.2020 година, начало на една различна учебна година. Ръководството на НПГГС „Хр. Ботев“ заедно с целия  екип, поздравява своите ученици и техните родители с началото на учебната година.

С уверението, че са подсигурени всички условия и са въведени необходимите мерки за превенция в създалата се ситуация, с обща енергия и идеи ще запазим духа и ценностите на българското образование.

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

15.09.2020 г.

НПГГС „ХРИСТО БОТЕВ“

Коментари:

коментара