Отличиха ученици от НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград за участието им в национален конкурс

Три ученички от XI „б“ клас на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград получиха заслужено признание за участието си в национален конкурс за есе. Фатме Рамаданова, Еми Пашомова и Ивета Арнаудова получиха грамоти от главен инспектор Методи Ушев. Началникът на РСПБЗН – гр. Велинград, придружен от колегите си Красимир Драганов и Цветелин Стриглев, посетиха Националната ПГГС „Христо Ботев“, за да връчат официално свидетелствата на отличените участници в конкурса – Фатме, Еми и Ивета.

Възпитаничките на гимназията се включиха в конкурс за разработване на есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“. Той бе организиран по по случай Международния ден на доброволеца – 5-ти декември от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта. Участие в конкурса взеха общо 79 младежи от цялата страна.

„Получихме страхотни есета, изключително креативни и пламенни. Много ни беше трудно да изберем най-добрите от тях, защото всички са уникални“, обявиха организаторите.

Единадесетокласничките Фатме Рамаданова, Еми Пашомова и Ивета Арнаудова бяха отличени за проявена инициативност и креативност при участието си в конкурса. Почетните грамоти, връчени им от представителите на РСПБЗН – гр. Велинград, са подписани лично от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, главен инспектор Александър Джартов и от председателя на Национална асоциация на доброволците в Република България, д-р Ясен Цветков.

Коментари:

коментара