Отборите на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград заслужиха 5 купи от общинските ученически първенства

Част от спортистите на НПГГС „Христо Ботев“ заедно със своите наставници от комисията по спортни и извънкласни дейности

На 27 февруари (четвъртък) в голямата зала на община Велинград се състоя церемонията по награждаването на най-добрите отбори в общинските ученически игри.

Възпитаниците на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград завоюваха общо 5 купи.

Най-силно се представи селекцията на училището във футболното първенство при VIII-X клас, където по безапелационен начин стигна до първото място. По този начин тимът, воден от Димитър Муртин и Николай Гарванов и главния мениджър инж. Филип Устабашиев се класира за областното първенство.

НПГГС „Христо Ботев“ ще участва за трета поредна година и в областния етап на игрите по хандбал. Отборът ни при XI-XII клас нямаше съперник на територията на общината и ще чака своите съперници от областта. През миналата година хандбалистите ни достигнаха до престижното трето място на зоналните финали.

Купа за второ място пък получи съставът ни по баскетбол при XI-XII клас. Тази година всички срещи в този спорт се проведоха в многофункционалната спортна зала на НПГГС „Христо Ботев“, която предложи отлични условия за всички участници.

Останалите три купи в актива на училището дойдоха от третите места, които заеха нашите отбори при VIII-X клас в спортовете тенис на маса, баскетбол и волейбол.

Призьорите от ученически игри бяха наградени от зам.-кметовете на община Велинград Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, както и от председателя на Общински съвет – Велинград, Пламен Хаджиев.

Коментари:

коментара