Незабравими моменти за учениците от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград на Международното изложение „ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ“

На 2 април 2022 г. (събота) ученици от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград посетиха 26-то Международното изложение „ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ“ в Пловдив. Групата от 8 и 9 клас бе ръководена от преподавателите по професионална подготовка инж. Филип Устабашиев и инж. Найден Петров.

На официалния щанд на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград по традиция си дават среща поколения възпитаници и приятели на единствената образователна институция, която представя своята дейност на форума. През тази година учениците на гимназията се срещнаха с Йоан Уюров – един от най-изявените възпитаници на „горската академия на Родопите“ от випуск 2018. Студентът в Лесотехнически университет – гр. София в момента подготвя своята дипломна работа в областта на ловното стопанство.

Обиколката на изложбената площ за групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград започна от сбирката с ловни трофеи на основните видове дивеч – благороден елен, елен лопатар и сръндак. Учениците получиха ценна информация и натрупаха практически впечатления за трофейното развитие при видовете от сем. Еленови, както и за появата на нестандартни (абнормални) рога. Богатата колекция бе подредена по възрастови групи.

Следващата интересна зона за бъдещите техник-лесовъди се оказа стрелбището. Там учениците на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград получиха шанс да изпробват своя точен мерник.

След това групата се насочи и към щанда на нашите приятели и партньори от природозащитната организация „Зелени Балкани“. Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград е активен участник в серията от провеждани дейности на сдружението.

Много полезна бе и срещата на щанда на природните паркове, където учениците получиха разнообразни информационни материали и обогатиха знанията си в областта на природозащитата.

Изключително атрактивно бе и посещението на образователната платформа на открито „Горичка в количка“, където се включиха с огромен ентусиазъм в различни тематични игри.

И през тази година Международната изложба „ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ“ затвърди статутът си на един от най-важните форуми, провеждани у нас, който представя най-новите и иновативни решения за опазване на природната среда.

Коментари:

коментара