Незабравими моменти за групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград във Флоренция

Артистична, аристократична и бохемска – така накратко може да се опише Флоренция, градът, който посрещна на 30 септември 2021 г. групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

20-те ученици и техните ръководители инж. Надежда Ганчева и г-жа Ирина Аврамова определено се насладиха на столицата на Регион Тоскана. Екскурзията на българската група бе включена в дейностите по проект „Изграждане на практически компетенции в сектора на горското стопанство и усвояване на добри практики в грижата за природните паркове и защитените територии“, договор 2020-1-BG01-KA102-078068, финансиран по програма „Еразъм +“.

Вълнуващата среща с Флоренция едва ли ще бъде забравена някога. Всички се потопиха векове назад по времето на Ренесанса и най-великите му архитектурни, скулптурни и художествени творби. Дуомото, Санта Кроче, Кулата на Джото, Уфици, Палацо Пити, Палацо Векио са само малка част от богатствата на Флоренция, до които се докосна нашата делегация.

Днес Флоренция е един от най-посещаваните градове в света, привличайки милиони туристи всяка година. Групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград имаше осигурен български екскурзовод. Нашата сънародничка Юлис Младенова превърна визитата на групата ни във Флоренция в незабравимо преживяване, обогатено с редица интересни факти и тайни, свързани с „люлката на Ренесанса“, както още е известен близо 400-хилядния италианския град.

Коментари:

коментара