На добър час, ВИПУСК 2023!

ВИПУСК 2023 на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград за последен път прекрачи прага на любимото училище в деня на най-българския празник – 24 май. В слънчевия ден в двора на гимназията се събраха абитуриентите и техните близки, ръководството на учебното заведение, преподаватели и ученици. Тържеството бе съпътствано от много усмивки, добро настроение, цветя и поздравления.

Красивите абитуриенти от 12 „а“ и 12 „б“ клас проведоха своя последен час на класа, за да се разделят със своите класни ръководители: господин Цветан Гугалов и госпожа Ирина Аврамова. Всеки завършващ ученик получи символичен подарък с послание от класния си ръководител.

Отново в двора на гимназията зрелостниците бяха поздравени от директора Георги Янчев и зам.- директора инж. Надежда Ганчева. Те им пожелаха много сили и дръзновение, както и да не стихва жаждата за знания, защото няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието.

В този тържествен ден бяха отличени възпитаниците на гимназията, които дадоха своя огромен принос за издигане престижа на училището. Отборът по горски многобой, който завоюва отборната победа и много индивидуални отличия от 15-то Национално състезание „Горски многобой“ в гр. Тетевен получи заслужено признание за високите си резултати. Той бе съставен от капитана Димитър Паров, Деница Баракова и Ангел Груев. Ръководител на отбора бе инж. Надежда Ганчева, а старши-треньор инж. Цветан Чечев. Тримата ученици бяха наградени с богатата колекция от почетните грамоти, медалите и купите от авторитетното състезание.

Тържеството завърши със снимки на отделните класове и на випуска в очакване на предстоящата емоционална абитуриентска вечер. Приключи един празничен ден – тържество на младостта, красотата и надеждата!  

На добър път, ВИПУСК 2023 година!

Коментари:

коментара