Национално признание за талант на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград

Александър Каменов е сред победителите в Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“

Възпитаник на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград е сред победителите в Четвъртия национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото 2019 г.“.

Единадесетокласникът Александър Каменов е отличен за своя авторска снимка, запечатана в дивечоразвъдника на гимназията. Фотото е заснето през месец юни 2019 г. по време на честването на 70-годишнината на НПГГС „Христо Ботев“.

Основният акцент, уловен майсторски в снимката, е полагането на грижи за животните, като част от ежедневието и практическата дейност на учениците в гимназията. Подхранването на кошутата (женска на благороден елен) на фотоизображението пък извършва единадесетокласникът Георги Мазаков.

Снимката, която донесе признание за Александър Каменов и екипа на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград

Ментор на Александър Каменов в усвояването на основните фотографски умения в последните близо 2 години е преподавателя по професионална подготовка инж. Филип Устабашиев. Постигнатите резултати в тази посока са впечатляващи.

Победителят Александър Каменов (вляво) със своя ментор инж. Филип Устабашиев (в средата) и участникът в снимката-победител Георги Мазаков (вдясно)

Право на участие в престижното състезание имаха ученици от всички училища на страната. Четвъртия национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото 2019 г.“ се организира от Национално издателство за образование и наука „Аз-буки“. Фотоконкурсът се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Над 700 фотографии на ученици от I до XII клас от цялата страна и от чужбина участваха в надпреварата, чиято цел е да се популяризира ученическото творчество и да представи училищната общност през погледа на нейни членове.

Първоначалната селекция на най-добрите фотографии бе на учениците от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София.

Авторитетно жури определи най-добрите 13 снимки в конкурса. НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград стана единственото учебно заведение от област Пазарджик с признание от подобен ранг в конкурса на МОН. Журито бе съставено от:

– проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ и изпълнителен директор на Световната асоциация на филмовите и телевизионните висши училища;

– инж. Цветанка Апостолова – директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография;

– фоторепортерът Олег Попов – единственият българин, участвал в мениджърския екип на Агенция „Ройтерс“;

– д-р Адриана Любенова – преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Отличените творби ще илюстрират календара за 2020 г., издаван от „Аз-буки“.

Коментари:

коментара