Националната ПГГС „Христо Ботев“ отбеляза своя патронен празник 2-ри юни

Тържеството, посветено на Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България и патронен празник на гимназията, започна в 09:00 часа с изнасяне знамето на училището.

Инж. Надежда Ганчева, зам.-директор, приветства присъстващите и представи официалния гост от община Велинград, г-жа Мариана Зинкова – началник на отдел „Хуманитарни и социални дейности“.

След това бе проведен и тържествен рецитал на възпитаници от Професионалната гимназия, подготвен от г-жа Росица Пашова – преподавател по български език и литература. Анелия Лещарова и Иван Нейков от 9 „в“ клас и Спасимир Методиев от 10 „а“ клас рецитираха стихове и предадоха едни  от най-силните послания на поета революционер. Слово, посветено на ярката личност на Христо Ботев и неговото дело, произнесе учителят по български език и литература Росица Пашова.

Под звуците на патриотични песни бе поднесен венци и цветя от учениците Елена Соколова и Димитър Петров, последвани от директора на гимназията г-н Георги Янчев и г-жа Мариана Зинкова, на паметника на Христо Ботев, който се намира в двора на училището.

Представителна група на Националната ПГГС „Христо Ботев“, ръководена от зам.-директора инж. Надежда Ганчева и преподавателя Николай Гарванов, се включи и в отбелязването на 2-ри юни пред бюст-паметника на поета революционер в центъра на Велинград. Почетният караул бе изпълнен от знаменосците Иван Ганчев, Йорданка Трендафилова и Мария Терзиева.

Денят на Ботев и загиналите герои за свободата и независимостта на България бе почетен и с минута мълчание пред паметника на поета-революционер в центъра на Велинград.

Венец на паметника от името на Националната ПГГС „Христо Ботев“ бяха поднесени от учениците Елена Соколова и Димитър Петров.

Отново на 2 юни в Националната ПГГС „Христо Ботев“ се състоя и откриването на новата придобивка на гимназия – модерна система за измерване чистотата на въздуха в реално време, базирана в двора на гимназията по спечелен проект на ПУДООС.

Очаквайте скоро информация по темата на официалния ни сайт pggs.info.

Коментари:

коментара