Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград стартира дейности по НП „Отново заедно“ на МОН

Панорамна алея „Стъпалата“ води до популярния връх Голак над Разлог

От 2 до 7 септември 2022 г. се провеждат дейностите по НП „Отново заедно“ за групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград. Гимназията спечели финансиране за 132 ученици и 13 педагогически специалисти, които да участват в програмата. Велинградската група отдъхва в планински условия край Разлог, ръководена от зам.-директора на училището инж. Надежда Ганчева.

На участниците в програмата са осигурени отлични условия и богата и разнообразна програма.

На 3 септември ученици и учители посетиха панорамна алея „Стъпалата“. Тя води до популярния в гр. Разлог хълм Голак, насочвайки посетителите до най-високата му точка с вълнуваща гледка към Пирин планина. Тук по тази пътека българската армия през месец октомври 1912 г. е влязла в града, за да го освободи от турско робство.

Изкачването до върха Голак, където се намира 12-метрова кула е не повече от 15 минути. По маршрута са изградени множество информационни и интерактивни табла, кули за наблюдение и прекрасни кътове за почивка и релакс с гледка към Разложката котловина и Пирин.

В следобедните часове учениците и учителите използваха хубавото време за спортни мероприятия в зоната на хотелския комплекс, където са настанени. Най-голям интерес предизвикаха волейболните и футболни битки, както и емоционалната игра на народна топка.

Коментари:

коментара