Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград спечели проект с рекорден бюджет по програма „Еразъм +“

За седма година Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград спечели финансиране по програма „Еразъм +“. През 2024 г. училището ще реализира проект по Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“. Проектното предложение „Устойчиво развитие на флората и фауната в южни и тропически островни региони“ бе оценено от комисията с 88 от 100 възможни точки. Одобреният проект в сектор „Професионално образование и обучение“ е с рекорден бюджет от всички спечелени мобилности от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград по програма „Еразъм +“ до момента. Бъдещата мобилност ще се реализира през 2024 г. в Испания.

През лятото на 2018 г., НПГГС „Христо Ботев“ изпълни първия си проект по програма „Еразъм+“. Група от 20 ученици, ръководена от зам.-директора инж. Надежда Ганчева и преподавателя Ирина Аврамова проведе едномесечно обучение в Севиля (Испания).

Националната ПГГС „Христо Ботев“ реализира в периода 30 август – 27 септември 2019 г. втори проект по програма „Еразъм+“. 20 ученици под ръководството на техните преподаватели инж. Ирина Ачева и инж. Филип Устабашиев натрупаха ценен опит, свързан с устойчивото горско стопанство и добрите практики в Болоня (Италия).

През м. октомври 2020 г. 20 ученици и 2 учители посетиха Лайпциг (Германия) по линия на програма „Еразъм+“. Там българската група, ръководена от инж. Вергиния Иванова и г-жа Мария Капричева, в рамките на 1 месец работи активно по проект „Мобилност за устойчиво горско стопанство“.

През м. октомври 2021 г. 20 ученици с ръководители зам.-директора инж. Надежда Ганчева и г-жа Ирина Аврамова взеха участие в спечеления проект „Изграждане на практически компетенции в сектора на горското стопанство и усвояване на добри практики в грижата за природните паркове и защитените територии“. Домакин на практическите дейности бе Болоня (Италия).

В края на този месец предстои да стартира и поредния спечелен проект по програма „Еразъм +“. 20 ученици и двама ръководители ще заминат за Полша, където ще се проведе мобилността по проект „Нови възможности за развитие в сферата на горското стопанство – практики в Полша“.

Коментари:

коментара