Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград отбеляза Деня на народните будители

На 28 октомври 2022 г. в Националната ПГГС „Христо Ботев“ бе проведено празнично честване, посветено на предстоящия Ден на народните будители – 1 ноември. Празник, който духовно извисява, от който българският народ черпи сила и мъдрост.

Организацията на събитието бе дело на представителите на Ученическия съвет към гимназията.

Събитието бе открито от зам.-директора инж. Надежда Ганчева, която предостави на учениците възможността да представят програмата по отбелязването на празника. По традиция честването започна с изнасяне знамето на училището.

Тържествената програма на открито включваше емоционален рецитал. В двора на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград присъстваха учителите и учениците от всички паралелки на гимназията.

Участниците в тържеството отново произнесоха знакови думи и мисли, изказани от нашите будители, учители, просветители и революционери. Празничното настроение бе подсилено и от майсторските изпълнения на гайдарите Петко Шуманов и Радослав Филев, деветокласници в гимназията.

По време на тържеството бе поднесен и венец от Ученически съвет пред паметника на будителя Христо Ботев – патрон на училището. Последва официалното прибиране на знаменната група.

Следващата част от празничното честване се пренесе в мултифункционалната конферентна зала. Там представителите на Ученическия съвет бяха подготвили специално видео със заглавие „Днешните будители“, посветено на предстоящия празник и на техните учители-будители.

Отваряйки отново страниците на българската история и потопени в емоцията на празника всички присъстващи проследиха с подчертан интерес и вълнение аудио-визуалната продукция.

От името на ръководството и колектива на Националната ПГГС „Христо Ботев“ към учениците се обърна инж. Надежда Ганчева. Зам.-директорът благодари на представителите на Ученическия съвет за засвидетелствуваното уважение към учителският екип на гимназията.

Нека да бъде честит празника на Българския дух!

Коментари:

коментара