Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград спечели финансиране по НП „Отново заедно“ на МОН

НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград бе одобрена за участие в Националната програма „Отново заедно“ на МОН. По инициатива на зам.-директора инж. Надежда Ганчева, гимназията кандидатства за включване в тазгодишното издание на програмата.

Националната ПГГС „Христо Ботев“ проведе активна разяснителна кампания, получи изключителната подкрепа на родителите и постигна висока мотивация сред учениците от VIII до XI клас.

Общо 132 ученици и 13 педагогически специалисти от училището ще вземат участие в програмата, която осигурява безплатно лятно училище. Одобрената сума за финансирането на дейностите възлиза на 72 500 лв.

Учениците и техните ръководители ще имат възможност да отдъхват в планински курорт през лятната ваканция. За всеки участник държавата осигурява шестдневен туристически пакет с пет нощувки, храна, транспорт, застраховка и допълнителни културни и спортни занимания.

По време на лятното училище възпитаниците на гимназията и техните преподаватели ще имат отлична възможност да обогатят и знанията си, свързани с професионалната им подготовка. Изключително ползотворно в края на м. юни протече летния лагер в подножието на Пирин за учениците от IX клас, ръководен от инж. Надежда Ганчева и инж. Цветан Чечев. Затова и ръководството на Националната ПГГС „Христо Ботев“ избра внушителната група от 132 ученици и 13 педагогически специалисти да се зареди в началото на м. септември с позитивна енергия и емоции за следващата учебна година точно в района на Пирин.

Националната програма „Отново заедно“ се изпълнява за втора поредна година. Една от нейните цели е да помогне на децата да преодолеят изолацията по време на дистанционното обучение заради пандемията от COVID-19, като възстанови комуникацията помежду им чрез групови дейности.

Коментари:

коментара