Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград се включи в кампанията „Сърце в зелено“

Групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград заедно с Ваня Иванова пред специално изработеното за събитието дърво

Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград вече е партньор в мащабната благотворителна инициатива „Сърце в зелено“. Кампанията стартира на 4 декември 2017 г. в гр. Пазарджик, а нейн създател и основен двигател е Ваня Иванова. Ваня е фризьор по професия, вписан в книгата на Гинес с рекорда „330 вдигнати коси за 8 часа“. Нейната лична кауза, свързана с благотворителността се разгръща в много направления.

Проектът „Сърце в зелено“ е с мото „Най-хубавото се вижда със сърце“ и е подкрепен от община Пазарджик и кмета на града, г-н Тодор Попов. Основната му цел е насочена към реализация на каузата „За по-зелен и чист Пазарджик“, но не се изчерпва само с нея. Главният организатор Ваня Иванова споделя, че централно място има и възпитателната роля към подрастващото поколение. Неслучайно активно участие в организацията имат учениците-доброволци от ПГИМ – гр. Пазарджик.

На 4 май 2022 г. в зала „Маестро Георги Атанасов“ в град Пазарджик се проведе благотворителен концерт, посветен на кампанията „Сърце в зелено“. От събраните средства в благородната инициатива се закупуват фиданки, които през пролетта и есента се засаждат върху подходящи площи от градската среда на Пазарджик.

Екип от преподаватели и ученици от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград също се включи активно в кампанията и присъства на концерта по покана на Ваня Иванова.

Подкрепа на кампанията „Сърце в зелено“ от страна на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

В началото на събитието в препълнената зала „Маестро Георги Атанасов“, Ваня Иванова отправи благодарност към всички, които през годините подкрепят благородната кауза.

Благотворителният концерт включваше участие на децата от ДГ „Валентина Терешкова“, музикални изпълнения на 17-годишният Кристиян Павлов, представяне на част от постановката „Малкият принц“, викторина с екологична насоченост, подготвена от възпитаници на ПГИМ – гр. Пазарджик и др.

На финала на събитието от името на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград пред аудиторията говори инж. Филип Устабашиев, преподавател по професионална подготовка. Той отправи посланието на ръководството на училището, в лицето на директора инж. Стефан Шулев и зам.-директора инж. Надежда Ганчева. Преподавателят ни подчерта, че благородната мисия „Сърце в зелено“ е докоснала сърцата на всички в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград – ученици и преподаватели и звучи все по-актуално в нашето общество. Инж. Устабашиев припомни славната история на гимназията, която е наследник на първото горско училище в България и подчерта националната значимост на учебното заведение. Кампанията е пряко свързана и с част от професионалните умения на възпитаниците на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – залесяването на фиданки. Инж. Устабашиев акцентира и на факта, че екологичното образование е застъпено в обучението по специалностите, които се изучават в гимназията. Организаторът на събитието Ваня Иванова връчи грамота на инж. Устабашиев, като не скри очакванията си за дългосрочно партньорство с Националната ПГГС „Христо Ботев“.

Благотворителният концерт бе закрит с емблематичната песен „Хубава си, моя горо“, която наелектризира присъстващите в зала „Маестро Георги Атанасов“.

Коментари:

коментара