Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград разширява международното си сътрудничество

Участниците в 24-то Национално първенство на Сърбия по време на откриването на събитието

Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград продължава активната си работа в установяването на контакти и партньорство с училища в професионалното направление горско стопанство в Европа.

В периода 8 – 10 април 2022 г. директорът инж. Стефан Шулев и зам.-директорът инж. Надежда Ганчева, присъстваха на Националното първенство на Република Сърбия за училищата, обучаващи специалисти в областта на горското стопанство и дървообработването. Екипът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград посети мащабното състезание по покана на директора на Шумарската школа в гр. Кралево, инж. Зоран Николич. Сръбското професионално училище бе авторитетен домакин на 24-то Национално първенство. В шампионата, който бе с ранг на международна проява, премериха сили над 200 участници от Сърбия, Северна Македония, Албания, Унгария, Чехия и България.

Директорът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград, инж. Стефан Шулев даде интервю за сръбската ТВ МЕЛОС, която се радва на огромна популярност и рейтинг в региона на Кралево и Нови Сад

Специализираните състезания бяха разделени в няколко професионални направления – горско стопанство, ландшафтна архитектура и дървообработване. В съдийската комисия на 24-то Национално първенство имаше и българско участие. Инж. Надежда Ганчева бе част от експертния състав, оценяващ участниците на състезателния пункт „Кастрене на дървесно стъбло“.

Първенството в гр. Кралево даде възможност на екипа от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград да осъществи контакти и формира бъдещи партньорства с представители на училищата, присъстващи на форума.

Абсолютен доминант в 24-то Национално първенство на Сърбия бяха възпитаниците на Шумарска школа – гр. Кралево. Енергичният им директор, инж. Зоран Николич се изяви като отличен организатор на събития от международен ранг. Националната ПГГС „Христо Ботев“ поддържа контакти и осъществява международен обмен на ученици и преподаватели с колегите си от Сърбия от далечната 2008 г.

Инж. Зоран Николич – човекът-оркестър в Шумарската школа – гр. Кралево

Откриването на 24-то Национално първенство се състоя на лятната сцена, разположена в двора на Шумарската школа. Състезанието бе открито от Вукман Ракочевич, заместник-кмет на град Кралево. Присъстващите бяха поздравени и от г-жа Бояна Маринкович от Министерството на образованието и науката.

Коментари:

коментара