Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград отбеляза 145-та годишнина от Освобождението на България

С патриотичен дух на 2 март 2023 г. в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград бе почетен Националния празник 3-ти март. Тържеството, посветено на 145-та годишнина от най-значимата дата в историята на България премина в присъствието на всички ученици и учители в гимназията.

В началото на празничното честване прозвуча националния химн. След това протече церемонията по посрещането на знамето на професионалната гимназия от всички класове.

Слово, посветено на националния празник, произнесе дългогодишният учител по история г-н Георги Кривулев.

Георги Кривулев

Рецитал по случай 3-ти март поднесоха учениците от IX клас, Албена Мезинова и Иван Нейков.

Зам.-директорът на Националната ПГГС „Христо Ботев“, инж. Надежда Ганчева отправи въпроси, свързани с Освобождението на България, на които отговориха най-подготвените ученици.

В края на тържествената част всеки класен ръководител получи специален подарък за своя клас – уникални ръчно изработени мартеници, произведени и дарени за втора поредна година от инж.-лесовъда Диана Панталеева.

Ръководството на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград изказва своята искрена благодарност към инж. Диана Панталеева за ценните подаръци, тематично посветени на Баба Марта! Пожелаваме на нея и семейството ѝ много здраве, да продължава да твори чудеса и да бъде винаги част от голямото и сплотено семейство на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград!

Коментари:

коментара