Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград отличена със „Знак за качество“ по Програма „Еразъм +“

Поредното престижно отличие бе присъдено на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград. Гимназията бе наградена със „Знак за качество“ от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР). Отличието бе връчено на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград във връзка с получената висока оценка на реализирани проекти по програма „Еразъм +“. На официалната церемония присъстваха директорът на гимназията, инж. Стефан Шулев и зам.-директорът, инж. Надежда Ганчева.

По време на събитието, организирано от ЦРЧР на 9 декември 2022 г. в София, се проведе още Валоризационна конференция и панелна дискусия на тема „35 години Програма ЕРАЗЪМ – 1987 – 2022 г.“.

Снимка: Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР)

Общо 30 училища, университети, детски градини и организации получиха награди на годишната среща. Пред близо 120 участници в събитието, на което се отбеляза и 35 години от началото на Програмата „Еразъм+“, изпълнителният директор на ЦРЧР Михаил Балабанов каза, че за тези години тя се е утвърдила като една от най-успешните, защото дава възможности за личностно развитие, контакти и взаимно опознаване на културите в страните от ЕС. За успеха на Програмата говори и факта, че нейният бюджет за новия програмен период е 26 млрд. евро, което е с 80% повече от предишния програмен период.

Коментари:

коментара