Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград и Рибарско сдружение „НИЛЕТ“ продължават съвместните си дейности

Открит урок на тема „Горското стопанство и биоразнообразието“ представи в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград рибарското сдружение „НИЛЕТ“. Събитието се проведе на 17 ноември 2022 г. по време на практическото обучение на учениците от X „а“ клас по ловно и рибовъдно стопанство. Занятието бе част от изпълнението на дейностите на Сдружението по проект „Младежи за околна среда“, в който Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград е водещ партньор. Събитието бе открито от директора на гимназията инж. Стефан Шулев.

Откритият урок бе представен от председателя на РС „НИЛЕТ“ инж. Антон Бояджиев и колегата му Михаил Мариновски. Учениците от X „а“ клас надградиха знанията си в глобален мащаб за горските ресурси и световното биоразнообразие. В регионален аспект те обогатиха своите компетентности за водоемите и рибните ресурси в тях. Освен това инж. Бояяджиев майсторски фокусира вниманието на аудиторията към опазването на околната среда и изпълнението на проекта, разработен от Сдружението. Активно участие по време на ползотворната дискусия взе и ръководителят на учебната практика, инж. Филип Устабашиев.

Припомняме, че преди по-малко от месец възпитаници на гимназията, се включиха в зарибяването на р. Чепинска. Участниците в кампанията тогава пуснаха във водна среда над 500 броя еднолетни балкански пъстърви.

Амбицията на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград и Рибарско сдружение „НИЛЕТ“ е съвместните дейности и партньорството между двете страни да продължат в различни направления.

Коментари:

коментара