Навсякъде, където има книги, атмосферата е специална

В Седмицата на четенето и в дните преди Деня на народните будители, в НПГГС ,,Христо Ботев“, учениците се включиха в различни тематични прояви.

Преподавателите по БЕЛ, г-жа Росица Пашова и г-жа Недялка Стефанова,  насочиха вниманието към ценностите на книгата и пространството на книжарницата и библиотеката.

Bъв вpeмeнaтa, в ĸoитo eлeĸтpoннитe ĸниги cтaвaт вce пo-пpeдпoчитaни и тo нe caмo cpeд млaдитe, ĸнижapницитe пpoдължaвaт дa нocят oчapoвaниeтo и poмaнтиĸaтa нa oтминaлитe вpeмeнa. Te пpeдлaгaт eднoвpeмeннo yeдинeниe и yютнa дoмaшнa oбcтaнoвĸa и cъбиpaт нa eднo мяcтo xopa c eднaĸви интepecи. 

Госпожа Стефанова предложи на учениците си от 11-те класове виртуална разходка в едни от най – красивите и старинни книжарници по света:

,,Ел Атенео“, Буенос Айрес, Аржентина, „Лело“, Порто, Португалия и  „Шекспир и Ко“ в Париж.

В часовете по Литература с госпожа Пашова, учениците от 10-те класове четоха  изразително части от „Илиада“. Учениците имаха възможност да използват и електронен четец.

С импровизираната изложба „10 причини да харесваш хартиените книги повече от електронните‘‘, вниманието бе насочено към богатия избор от заглавия на изучавани в програмата автори в библиотеката на гимназията.

Радиопредаване и презентация на екраните във фоайетата на тема „Будителите на България“, подготвени от инж. Ачева и г-н Кривулев, акцентираха към предстоящия 1 – ви ноември.

Коментари:

коментара