Младите доброволци от НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград с престижно класиране в Кюстендил

Второ място на завършилото в Кюстендил националното състезание за младежки доброволни отряди завоюваха младите доброволци от Велинград.

Селекцията на тима, предвождан от старши инспектор Иван Гьошев, началник на противопожарния участък в Ракитово, включваше петима възпитаници на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград – десетокласникът Георги Синапов и единадесетокласниците Метко Алендаров, Мирослав Атипов, Ивета Арнаудова и Красимир Балиев. В оспорваното състезание на стадион „Осогово“ премериха сили още седем формирования от общините в Казанлък, Кюстендил, Опан, Хисаря, Завет и Тополовград. Младите доброволци се състезаваха в следните дисциплини „Поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума“, „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и „Щафета – построяване на дига“.

Събитието бе организирано от Община Кюстендил, ГДПБЗН–МВР, с активното съдействие на Асоциацията на доброволците в България.  То се провежда за втори път, а в него право на участие имат доброволци на възраст от 16 до ненавършени 18 години.

Гости на откриването бяха заместник директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ст. комисар Любомир Баров, председателят на Асоциацията на доброволците в България д-р Ясен Цветков, зам. кметът на Община Кюстендил Светослав Василев и председателят на Общинския съвет Иван Андонов.

Призьорите получиха купи, медали, грамоти и подаръци. Всички участници в състезанието получиха грамоти.

Коментари:

коментара