Младите доброволци от Националната ПГГС „Христо Ботев“ станаха вицешампиони на България

Сребърни отличия в Националното състезание за млади доброволци завоюва отборът, съставен от ученици от НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград. Дебютното издание на атрактивната надпревара се проведе на 8 октомври 2022 г. в гр. Казанлък. Местният стадион „Севтополис“ посрещна 7 отбора от страната. Сред тях бяха домакините, по два тима от Велинград и Белово, както и по един от Кюстендил и Провадия.

Състезанието бе организирано от Национална Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ), ГД Пожарна безопасност и защита на населението и община Казанлък.

Наставник на двата отбора от Велинград бе ст. инсп. Иван Гьошев, началник УПБЗН – гр. Ракитово в РСПБЗН -Велинград, който в последните над 2 месеца влезе в роля обучаващ на младите доброволци. Те са членове на създаденото Младежко доброволно формирование Велинград.

Младите момичета и момчета премериха сили в три дисциплини: „Поставяне на главен шланг за бързина и издърпване на въже с гума“, „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и „Щафета – построяване на дига“.

Вицешампион стана отборът на Велинград 1, изграден изцяло от възпитаници от Националната ПГГС „Христо Ботев“. Селекцията на ст.инсп. Иван Гьошев включваше Красимир Балиев (11 „б“ клас), Метко Алендаров (11 „а“), Момчил Гальов (11 „б“), Милчо Спасов (11 „а“), Мирослав Атипов (11 „а“) и Иветка Арнаудова (11 „б“). Смесеният отбор от единадесетокласници на училището ни събра 150 т., което му осигури сребърните отличия. Първенец стана тимът на Кюстендил със 168 т., а трети са домакините от Казанлък със 141 т.

Четвъртото място зае отборът на Велинград 2. В него бяха включени другите трима ученици от НПГГС „Христо Ботев“ – Махмуд Перчинков (12 „б“ клас), Георги Синапов (10 „б“) и Цанко Белчов (12 „а“). Тимът натрупа 134 т. в състезанието и също заслужава адмирации за представянето си в долината на розите.

Поздравления за участниците от двата велинградски отбора за положения труд и старание, както и за техния наставник ст. инсп. Иван Гьошев, който не спести сили и енергия, за да подготви по най-добрия начин младите доброволци!

Коментари:

коментара