КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ И ТЪРЖЕСТВЕН ФИНАЛ НА КАЛЕНДАРНАТА 2023 – А ГОДИНА В НАЦИОНАЛНАТА ПГГС „ХРИСТО БОТЕВ“ – ГР. ВЕЛИНГРАД

С празнично настроение преминават последните учебни дни за календарната 2023 година в НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. На 19.12.2023 г. приключи ежегодният конкурс за най – добре украсена класна стая. Участие взеха всички ученици от 8 до 12 клас, които с много фантазия и творчески усет, създадоха богато разнообразие от коледни украшения. През тази година комисията, която оценяваше ученическото творчество, бе с председател инж. Надежда Ганчева – зам. директор и членове – преподавателите Цветан Гугалов и Ганчо Чечев. Посещението на класните стаи се превърна в едно много емоционално и празнично преживяване и както всяка година комисията отново остана силно впечатлена и в същото време изключително затруднена в поставянето на своите оценки.

На 21.12.2023 г. се проведе последното тържество за 2023 г., което протече с много настроение и награди. С неподправен стил на водене и емоция, зам. директора на гимназията инж. Надежда Ганчева започна награждаването на учениците, заели призови места в олимпиада „Kings“. Тържеството продължи с награждаване на учениците, участвали в отборите по футбол, волейбол и тенис на маса на общинските ученически първенства.

Специални награди за проявена доброта и доблест заслужиха Иван Иванов и Давид Попов от 10В клас, за което получиха признание и уважение от своите съученици и учители.

Инж. Ганчева направи равносметка от проведения в НПГГС „Христо Ботев“, Коледен базар. Инициативата се провежда в този формат за първи път и бе реализирана със съвместните усилия на учениците и учителите на гимназията. Събраните средства от благородната кауза ще отидат в специален фонд на училището, който ще стимулира бъдещи творчески изяви на талантливи възпитаници на гимназията.

Кулминацията в програмата бе награждаването на класовете, включили се в ежегодния конкурс за най – добре украсена класна стая. Училищното ръководство награждава най – добрите в конкурса за коледна украса, но освен това не пропуска да поощри и всички участници в него. Раздадени бяха много сладки и вкусни награди.

Третото място заеха 10Б клас с класен ръководител инж. Вергиния Иванова и 10В клас с класен ръководител г-жа Ирина Аврамова. На второ място се отличиха 10А клас с класен ръководител г-жа Здравка Гугалова. Първото място в конкурса за най – добре украсена класна стая на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград бе поделено от 9А клас с класен ръководител г-ца Виктория Джонева и 11Б клас с класен ръководител инж. Цветан Чечев. Специална награда за особено старание и коледен дух получиха учениците от 12Б клас с класен ръководител инж. Ирина Ачева. От тази година вече има и още една много специална награда за „Първо и единствено място“, която получиха учениците от общежитието на Националната ПГГС „Христо Ботев“ гр. Велинград за уникално придаденият му коледен дух. След награждаването инж. Надежда Ганчева закри тържеството, отправяйки своите пожелания към учениците и преподавателският екип.

Празничният ден завърши много емоционално с посещение на част от учителите от гимназията в дневен център за деца и младежи с увреждания „Надежда“ – гр. Велинград. Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград всяка година оказва безрезервна подкрепа в дните преди настъпващите празници, когато всички вярваме, че се случват чудеса. Представителната група почерпи децата и младежите с различни сладки и соленки и отправи своята признателност към хората които се грижат за тях, като им пожела никога да не ги напуска чувството на отговорност и отдаденост, защото правят света по – добър. Специално за гостуването възпитаниците и колектива на ДЦДМУ „Надежда“ – гр. Велинград бяха изработили коледен дар, който бе приет с благодарност от групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“.

Коментари:

коментара