Изпращането на випуск 2022 на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – тържество на младостта, красотата и надеждата!

Випуск 2022 г. се раздели с любимото училище след пет емоционални и незабравими години в НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Випуск 2022 г. на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград за последен път прекрачи прага на любимото училище в деня на най-българския празник – 24 май. В слънчевия пролетен ден в двора на гимназията се събраха абитуриентите и техните близки, ръководството на учебното заведение, преподаватели и ученици. Тържеството бе съпътствано от много усмивки, цветя, поздравления.

Красивите абитуриенти от 12 „а“ и 12 „б“ клас проведоха своя последен час на класа, за да се разделят със своите класни ръководители: госпожа Асена Лилова и госпожа Даниела Дафова – Илиева. Всеки завършващ ученик получи символичен подарък с послание от класния си ръководител.

Отново в двора на гимназията зрелостниците бяха поздравени от директора инж. Стефан Шулев и зам.- директора инж. Надежда Ганчева. Те им пожелаха много сили и дръзновение, както и да не стихва жаждата за знания, защото няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието.

В този тържествен ден бяха отличени възпитаниците на гимназията, които дадоха своя огромен принос за издигане престижа на училището. Отборът по горски многобой, който завоюва най-много индивидуални отличия от Националното състезание в ДЛС „Балчик“ получи заслужено признание за високите си резултати. Той бе съставен от капитана Атанас Китов, Петър Водев, Костадин Ачев и Джесур Бюлент. Ръководител на отбора бе инж. Надежда Ганчева, а старши-треньор инж. Цветан Чечев. Четиримата ученици бяха наградени с богатата колекция от почетните грамоти, медалите и купите от авторитетното състезание.

Тържеството завърши със снимки на отделните класове и на випуска в очакване на предстоящата емоционална абитуриентска вечер. Приключи един празничен ден – тържество на младостта, красотата и надеждата!  

На добър път, випуск 2022 година!

Коментари:

коментара