Зеленото сърце на Националната ПГГС „Христо Ботев“ достигна и до ДЦДМУ – гр. Велинград

Силно емоционален ден четвърти от програмата от дейности по отбелязване на Седмицата на гората 2023 изживяха преподавателите-лесовъди и ученици от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград. Професионалният екип, ръководен от инж. Надежда Ганчева гостува на любезните домакини от Дневен център за деца и младежи с увреждания (ДЦДМУ). Освен преподавателите инж. Цветан Чечев, инж. Филип Устабашиев, инж. Вергиния Иванова и инж. Ирина Ачева, в благородната инициатива по случай Седмицата на гората, се включи и отборът на гимназията по горски многобой – Деница Баракова, Ангел Груев, Димитър Паров и Илия Самоходов.

Групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ бе посрещната от директора на ДЦДМУ, г-жа Мариана Атанасова (възпитаник на училището), екипът на центъра и деца и младежи, настанени в него. Специална изненада за тях бе подготвената колекция от иглолистни и широколистни видове фиданки. В дворното пространство на ДЦДМУ предстои да бъдат залесени конски кестен, атласки и хималайски кедър, произведени и отгледани в разсадника на Националната ПГГС „Христо Ботев“.

„Добротата и грижата за останалите са сред основните общочовешки ценности, на които учим всички наши ученици“, отбеляза инж. Надежда Ганчева.

Благородната зелена мисия на екипа ни бе високо оценена от нашите домакини. Г-жа Мариана Атанасова връчи поздравителен адрес на инж. Надежда Ганчева. Инж. Вергиния Иванова получи в знак на благодарност специално изработен от екипа, децата и младежите от ДЦДМУ, подарък за лесовъдската колегия на Националната ПГГС „Христо Ботев“, който бе връчен от Иван – един от най-активните младежи в общуването си с нас по време на посещението в центъра.

За екипа от Националната ПГГС „Христо Ботев“ този ден в ДЦДМУ бе наистина специален. Надяваме се, че екипът, децата и младежите от центъра ще имат още много щастливи моменти.

Коментари:

коментара