Заслужено признание! Ученици на Националната ПГГС „Христо Ботев“ са сред най-добрите спортисти на Велинград

Двама ученици на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград бяха отличени от община Велинград за спортните си постижения през 2020 г. Осмокласникът Иван Ганчев и единадесетокласникът Денис Фотенлиев получиха заслужено признание в Деня на българския спорт – 17 май.

Тържествената церемония се проведе в голямата зала на община Велинград и бе уважена от кмета д-р Костадин Коев, заместникът му Атанас Палигоров, председателя на ОбС – Велинград Любомир Перчинков и други официални лица. Спортисти от 9 велинградски спортни клуба бяха наградени с купи за своите високи постижения през 2020 г. Церемонията по традиция се провеждаше в началото на годината, но заради ограниченията във връзка с пандемичната обстановка бе отложена за 17 май – Деня на българския спорт.

Иван Ганчев е състезател на Волейболен клуб „Велинград волей“ с треньор Димитър Санкев. Талантливият ученик от VIII клас в специалност „Горско и ловно стопанство“ се занимава активно с волейбол от 2017 г. Сред останалите спортове, които практикува с водещо място са футбол, баскетбол, тенис на маса и други.

Денис Фотенлиев е състезател на Спортен клуб „Бойни изкуства“ със старши – треньор Николай Цинцев и помощник Йордан Герасимов. Перспективният състезател по бойни спортове вече може да се похвали със серия от успехи в своята 4-годишна кариера. Денис е ученик от XI клас в специалност „Горско и ловно стопанство“.

На нашите спортни таланти пожелаваме много бъдещи успехи и отличия в тяхната спортна кариера, с които да продължат да прославят Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

Всички наградени велинградски спортисти

Коментари:

коментара