Заключителна пресконференция по проект „Обновяване и доизграждане на материално-техническата база на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград“

На 16 октомври (сряда) от 14:00 ч. в новоизградената конферентна зала на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се състоя заключителната пресконференция по проект „Обновяване и доизграждане на материално-техническата база на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград“. Той се реализира по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, приоритетна ос 3: „Регионална образователна инфраструктура“, процедура „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.

Бенефициент по проекта е община Велинград. Продължителността на проекта е от 12.01.2017 – 04.01.2020 г., но поради по-ранното приключване на дейностите бе организирана и заключителната пресконференция. Стойността на проекта е 1,3 млн. лева, от които 1 105 000 лева от ЕФРР и 195 000 лева от национално съфинансиране. Официалното откриване на всички нови придобивки на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се състоя на 21 юни 2019 г. по време на официалното честване на 70-годишния юбилей на училището. Празникът тогава бе уважен лично от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, които заедно с директора на гимназията инж. Стефан Шулев прерязаха лентата и откриха новите обекти на училището.

НПГГС „Христо Ботев“ вече разполага с многофункционална спортна зала, която предоставя прекрасни условия за провеждането на срещи по волейбол, баскетбол, хандбал и други спортове, а модерно оборудваната конферентна зала – за учебни и извънкласни мероприятия на училището. Фитнесът също е една допълнителна и много важна придобивка за учебното заведение, а санирането и новата парна инсталация създават идеалните условия за нормално протичане на учебния процес. 

На заключителната пресконференция по проекта като официални лица присъстваха г-жа Светла Томова – ВрИД кмет на община Велинград, инж. Радка Русева – ръководител на проекта, инж. Иван Делчев – ръководител на фирмата-изпълнител, инж. Стефан Шулев – директор и инж. Надежда Ганчева – зам.-директор на НПГГС „Христо Ботев“ и г-жа Цвета Спасова – началник на отдел „Икономическа политика“ в община Велинград.

Събитието уважиха още преподаватели и ученици на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград, екипът от общински служители, който работи по проекта, журналисти и граждани.

Инж. Радка Русева представи под формата на презентация постигнатите специфични цели и изпълнените дейности по проекта. Своето задоволство и благодарност за работата с екипа по проекта и с ръководството на НПГГС „Христо Ботев“ отправи инж. Иван Делчев.

Висока оценка за свършената работа даде и г-жа Светла Томова, ВрИД кмет на община Велинград. Тя подчерта, че със завършването на този проект значително се подобрява образователната инфраструктура не само на учебното заведение, но и в общината като цяло.

Своите похвали за прецизното изпълнение на дейностите не спести и директора на училището инж. Стефан Шулев.

„Днес вече сбъднахме една мечта на нашата гимназия. Всички сте свидетели какво се случи за 8 месеца. Независимо от трудностите, включително и метеорологичните условия, фирмата-изпълнител се справи отлично с реализирането на проекта. Въпреки мащабните строително-монтажни работи, не прекъснахме нито веднъж учебния процес. Едва ли има друго учебно заведение в област Пазарджик, което да е успяло да се справи като нас в подобна ситуация“, отбеляза пред присъстващите инж. Шулев.

„Този проект е мечта на много поколения от учители и ученици. Реализирането му ще доведе до подобряване на условията за учебно-възпитателния процес“, подчерта директорът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

На финала на пресконференцията той пожела бъдещи успехи на всички.

Коментари:

коментара