Емоционална покана за бала от Випуск 2022 в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Цветя, химични елементи, балони, пиротехника и бяла снежна пелена – това бе само част от атрактивния интериор в двора на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград на празничния 8-ми март. Със сигурност мнозина биха предположили, че става дума за декор на високобюджетна холивудска продукция. Специалната хореография, обаче бе дело на учениците от XII „а“ клас в Националната ПГГС „Христо Ботев“. 25-те момичета и момчета от специалност „Горско стопанство и дърводобив“ поканиха на своя абитуриентски бал по уникален начин класната си ръководителка г-жа Асена Лилова.

Всеки ученик държеше в ръка роза и буква с химичен знак от Менделеевата таблица. Подредбата на класа оформи оригиналния надпис: „Г-жо Лилова, елате с нас на бала“.

Тематичната насоченост на поканата, в която централно място заемаха химични елементи, бе предизвикана и от обстоятелството, че професионалната област на г-жа Лилова е пряко свързана с химията и биологията.

Това, обаче не бе всичко… Празничната атмосфера бе затвърдена и от специално изработената торта, съдържаща популярни химични елементи и учебен материал, изучаван по химия. Разбира се на сладкото кулинарно изкушение бе старателно изписан и главния въпрос: „Ще дойдете ли с нас на бала?“.

В крайна сметка нестандартната и много емоционална изненада получи заветното „ДА“ от класния ръководител на XII „а“ клас, г-жа Лилова.

Със сигурност тази инициатива и знак на уважение от Випуск 2022 поставя началото на нова традиция в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

Коментари:

коментара