Един различен час на класа в ДЦДМУ „Надежда“ – гр. Велинград

„На Коледа стават чудеса“ – често чуваме този израз, когато наближат Коледните празници, които ни зареждат с положителни емоции, усмивки, очакване за красиви и радостни моменти.

С тези чувства и с желанието да дарят топлина и споделена емоция, да подарят радост и усещане за празник, проведоха своя последен час на класа за отиващата си 2022 г., учениците от 10 „А“ клас заедно със своя класен ръководител инж. Надежда Ганчева.

На 21 декември те гостуваха на децата и младежите от дневния център за деца и младежи с увреждания във Велинград, ДЦДМУ „Надежда“ – гр. Велинград. Към групата от 10 „А“ се присъединиха с огромно желание и представителите на ученическия съвет на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

„Занесохме много лакомства – купени и лично приготвени, много топки, пастели, блокчета, книжки за оцветяване и други подходящи играчки. Радостта от нашето посещение на децата от дома, на служителите и на директора госпожа Мариана Гьошева-Атанасова бе повече от голяма, благодарността им още по – голяма!!!“, разказа инж. Надежда Ганчева.

„Това за моите ученици бе една много, много, много запомняща се среща, която първоначално ги стъписа и бързо свали усмивките им за момент, НО след топлите приветствени думи на директорката, която им каза, че децата и младежите от центъра много обичат гости и се радват на вниманието, което получават, но техния начин за изразяване и споделяне на емоции е различен“, описа първоначалната реакция на своите възпитаници техният класен ръководител.

„Не се притеснявайте, приближете се , усмихнете се, бъдете искрени. Те усещат добротата и знайте, че моите деца и младежи са много щастливи от вашето присъствие. Вие сте едно малко коледно чудо за тях!“, чу от своите домакини групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“.

„Останахме около два часа. Часове, в които моите момичета и момчета сервираха и подредиха занесените лакомства, опитаха се да помогнат с храненето и много играха заедно с децата и младежите от този дом. Часове, които съм сигурна, че са един безценен урок за приемане, осмисляне, толерантно отношение и още куп други неща…

Сигурна съм, че всеки ще изпита гордост и удовлетвореност от жеста на нашите момичета и момчета от Националната горска гимназия във Велинград, така както аз се чувствам горд човек с благородието, което показаха! Обичам всеки един от вас и съм сигурна, че добротата и съпричастността живее в душите ви! Благодаря ви, че изпълвате сърцето ми с увереност, че с хора като вас има надежда за бъдещето“, убедена е инж. Ганчева.

Класният ръководител и учениците от 10 „А“ продължават верни на своя принцип:

Прави добро, за да намериш добро!

Коментари:

коментара