Един гейм лиши волейболистите на НПГГС „Христо Ботев“ от лидерска позиция

Драматична развръзка беляза общинските ученически игри по волейбол при XI-XII клас. Отборът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ записа победа и загуба, както и останалите два тима, но в крайна сметка завърши на трето място в крайното подреждане.

Възпитаниците на селекционера Димитър Муртин и главния мениджър инж. Филип Устабашиев стартираха победно в надпреварата. Тимът ни се наложи с 2:1 гейма срещу отбора на ИСУ „Св. св. Кирил и Методий“. Във втората среща нашите момчета отстъпиха с 0:2 от домакините от ИСУ „Васил Левски“. В последната среща ИСУ „Св. св. Кирил и Методий“ надигра с 2:0 съставът на ИСУ „Васил Левски“. При това положение и трите участващи отбора постигнаха по една победа и инкасираха по една загуба. Решаващо за крайното класиране се оказа геймовото съотношение, което отреди първото място на тима на ИСУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„На практика един загубен гейм попречи на състава на НПГГС „Христо Ботев“ да се пребори за първото място. Въпреки това отборът показа добър потенциал, който ще бъде добра основа за спортни успехи през следващите години“, коментираха от спортно-техническия щаб на тима.

В периода от 21 до 23 февруари 2020 г. НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград ще бъде домакин на общинското първенство по баскетбол. Мачовете в трите възрастови групи (V-VII, VIII-X и XI-XII клас) ще се играят в откритата на 21 юни 2019 г. многофункционална спортна зала на гимназията.

Заявки за участие в общинския етап на игрите по баскетбол за подали общо 6 учебни заведения.

Коментари:

коментара