Група от НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград присъства на Национално състезание по ловна стрелба

Исмаил Курдов (СИДП – Шумен), който е сред възпитаниците на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград от Випуск 2009, се отличи за пореден път с точен мерник за своя тим

Възпитаници на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград посетиха на 2 април 2022 г. (събота) стрелбищния комплекс „Сокол“ в село Труд, обл. Пловдив. Лицензираното съоръжение бе домакин на Националното състезание по ловна стрелба в дисциплината „скийт“. Събитието бе част от програмата на 26-то Международно изложение „ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ“. В атрактивната надпревара взеха участие общо 8 отбора от НЛРС-СЛРБ, ИАГ, Държавните горски предприятия и БЛРС. Традиционната проява се организира НЛРС – СЛРБ и ИАГ. Сред участниците изпъкваха имената на състезатели от националния ни отбор в този спорт.

Първенец стана тимът на НЛРС – СЛРБ в състав Виктор Антонов, Вълко Вълков и Костадин Абаджиев с актив от 52 точки. Втори завършиха представителите на Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП – Сливен). На трето място пък се наредиха състезателите на Североизточното държавно предприятие (СИДП – Шумен), сред които бе и бившия възпитаник на НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград, Исмаил Курдов.

Най-точен мерник в индивидуалното класиране демонстрира Виктор Антонов от тима на победителите от НЛРС – СЛРБ с резултат 22 точки.

Най-добрите в индивидуалното и отборното класиране бяха наградени с купи, медали и предметни награди.

Група от 26 ученици от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград под ръководството на техните преподаватели инж. Филип Устабашиев и инж. Найден Петров наблюдаваха с интерес динамичното състезание на стрелкови комплекс „Сокол“. Учениците от 8 и 9 клас имаха възможност да се срещнат и с управителя на стрелбището и главен съдия на състезанието, Георги Балджиев. Той им разказа за историята на комплекса и им разкри тайните на ловната стрелба.

Стрелбище „Сокол“ съществува от 1981 г. Построено е във връзка с провеждането на Световното ловно изложение в гр. Пловдив през 1982 г. Съдържа две площадка за „скийт“. Функционира също съоръжение за стрелба в дисциплината „трап“, както и най-големия полигон в Южна България за стрелба с нарезно оръжие до 150 м като коридорите са 4 бр.

Присъствието на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград на състезанието по ловна стрелба бе отразено и от телевизионен екип на БНТ2. Кадри от атрактивното събитие ще бъдат излъчени в специализираното предаване за лов, риболов и кинология „Време за губене“, чиито автор и водещ е популярният журналист Димитър Димитров.

Коментари:

коментара