Групата от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се потопи в магията на Флоренция

Артистична, аристократична и бохемска – така накратко може да се опише Флоренция, градът, който посрещна на 21 септември (Ден 22) групата от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

Групата от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград по улиците на Флоренция

20-те ученици и 2-ма преподаватели определено се насладиха на столицата на Регион Тоскана. Екскурзията на българската група бе включена в дейностите по проект „Изграждане на практически компетенции за устойчиво управление на горите“, договор 20181BG01KA102047029, финансиран по програма „Еразъм +“ .

По следите на Данте Алигиери

Вълнуващата среща с Флоренция едва ли ще бъде забравена някога. Всички се потопиха векове назад по времето на Ренесанса и най-великите му архитектурни, скулптурни и художествени творби. Дуомото, Санта Кроче, Кулата на Джото, Уфици, Палацо Пити, Палацо Векио са само малка част от богатствата на Флоренция, до които се докосна нашата делегация.

Днес Флоренция е един от най-посещаваните градове в света, привличайки милиони туристи всяка година. Групата от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград имаше осигурен български екскурзовод, който допринесе максимално всички да се потопят в магията на Флоренция.

Коментари:

коментара