Групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград се потопи в магията на Венеция

Уникална, романтична и многолика – така накратко само с три думи може да се опише Венеция. Северноиталианският град бе посетен на 6 октомври от групата на Националната ПГГС „Христо Ботев“. Визитата бе част от дейностите по проект „Изграждане на практически компетенции в сектора на горското стопанство и усвояване на добри практики в грижата за природните паркове и защитените територии“, договор 2020-1-BG01-KA102-078068, финансиран по програма „Еразъм +“.

Градът включва 118 малки острова, които образуват Венецианската лагуна в Адриатическо море, която се простира между устията на реките По и Пиаве . Градът е разделен на по-малки части Канерджо, Сан Поло, Санта Кроче, Сан Марко. Венеция се отличава със своите 180 канала, 450 моста и великолепни дворци.

Българската група от 20 ученици, ръководена от инж. Надежда Ганчева и г-жа Ирина Аврамова, бе посрещната от любезния и отлично подготвен екскурзовод Лоренцо. Той запозна групата със забележителностите и историята на града. Екскурзията започна от Канале Гранде, около който има над 170 красиви сгради, на възраст между 300 и 500 години.

Програмата включваше още посещението на редица интересни обекти – Римокатолическата църква Санта Мария дела Салюте, Дворецът на дождите, Рибният пазар Риалто и други.

Визитата на групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград приключи на площада на Венеция – Сан Марко. Наполеон го нарича „Салонът на Европа“. Тук гълъбите са повече от хората!

Българската група остана изключително впечатлена от Венеция – градът, събрал на едно място някои от най-големите съкровища на европейската история и изкуство.

Коментари:

коментара