Габрово е домакин на Национални дни за учене през целия живот

От 7 до 9 октомври 2020 г. град Габрово е домакин на Национални дни за учене през целия живот. Мащабното събитие се провежда за шеста поредна година. Тазгодишната инициатива се организира от Министерството на образованието и науката по Проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +” и със съдействието на Областна администрация – Габрово,  Регионално управление на образованието – Габрово и община  Габрово.

Националните дни на учене през целия живот се провеждат в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни и на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014 – 2020 година.

Сред участниците в събитието е и работна група от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Училището ни е сред поканените и участва още от първото издание на инициативата. Националната ПГГС „Христо Ботев“ е представена от директора инж. Стефан Шулев, зам.-директорът инж. Надежда Ганчева, преподавателят по професионална подготовка инж. Найден Петров и дванадесетокласниците Теодора Чаушева и Кристиян Илиев.

Събитието бе официално открито на 7 октомври от 17,30 ч. на площад „Възраждане” от инж. Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката и от г-жа Таня Христова, кмет на община Габрово. По време на церемонията бяха връчени и годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ” получи д. ик. н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. 

Припомняме ви, че носител на авторитетното отличие за миналата 2019 г. е директорът на НПГГС „Христо Ботев“ инж. Стефан Шулев.

В тържественото откриване на събитието се включиха певицата Деси Добрева и формация „Интро“.

Дните имат за цел да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включват в дейности за учене през целия живот. Ще бъдат популяризирани възможности за осъществяване на такива учебни дейности, както чрез присъствено обучение, така и чрез обучение в електронна среда от разстояние.

Програмата на Дните за учене през целия живот на 8 октомври 2020 г. предвижда още провеждането на работни ателиета за обмен на добри практики, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), разнообразни по формат работни срещи и един учебен ден.

Със свой щанд ще се включи и Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!!!

Коментари:

коментара