В СЕДМИЦАТА НА ЧЕТЕНЕТО И В НАВЕЧЕРИЕТО НА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ, ЗАЕДНО С „ТЕАТЪР В УЧИЛИЩЕ“

На 24.10.2023 г. , по повод „Седмицата на четенето“ „Театър в училище“ отново представи своята тематичната постановка „Любов в писма – Пенчо Славейков и Мара Белчева“.
Повторното излизане на сцената, съвпадна с посещението на експерти в областта на разработване на проекти, включително и в системата на образованието, от общинска администрация Стара Загора. Гостите бяха придружавани от г- жа Мариана Зинкова, началник на отдел „ХСД“ и г-жа Радка Русева – директор на дирекция „Европейски програми и проекти“ в общинска администрация Велинград.
Господин Янчев, директор на гимназията, представи пред гостите дейностите и изявите на театралната ни трупа, която вече втора учебна година е част от проекти по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, модул „Изкуства“ – направление „Театрално изкуство“.

Г – жа Недялка Стефанова, учител по БЕЛ и ръководител на проекта, представи накратко как с възможностите на програмата, на учениците се предоставят възможности да посещават театрални постановки, сами да участват в сценични изяви и творчески проекти. Присъстващите в конферентната зала гости имаха възможност да видят и оценят участниците: Йорданка Терзиева от 11 а клас в ролята на Мара Белчева, Красимир Крачов от 11 б клас, в ролята на Пенчо Славейков, Дарина Тетимова от 10 в клас, с чийто глас документалната и артистичната част се съчетават в едно въздействащо цяло. Отговорни за техническото осигуряване на събитието бяха Красимир Джалев и Спасимир Методиев от 11 а клас.

След представлението гостите имаха възможност да разгледат материалната база на гимназията и да участват в демонстративна стрелба с лък и пневматично оръжие, подготвена и представена от инж. Ирина Ачева, учител по специални предмети, и ученици от 11 – ти и 12 – ти клас.
Гостите се включиха с огромно желание в стрелбата и показаха завидни умения и резултати. След това гостите разгледаха и дивечоразвъдника.

Коментари:

коментара