В конкурс за диктовки и писане на есета по случай 24 май участваха възпитаници на Националната ПГГС „Христо Ботев“

В чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, осмите и единадесетите класове се включиха в обявения от  Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН, конкурс за диктовки „Написаното остава. Пиши правилно!“.

С приповдигнато настроение и желание, учениците от НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград, се включиха в конкурса. Тъй като тази година учениците от осмите класове се запознаха със Средновековната българска литература, вече ясно осъзнават мястото и значението на българската писменост и култура и на славянската книжовност.

„Да се включим в инициативата за всички нас е начин да отдадем нашата почит и уважение към делото на просветителите, без които трудно биха се запазили българското самосъзнание и българския дух, подложени на изпитание векове наред.“ – сподели преподавателят по БЕЛ, г-жа Росица Пашова.

Активно в инициативата се включиха и учениците от XI а клас под ръководството на техния преподавател по БЕЛ, г-жа Недялка Стефанова.

Освен това във връзка с отбелязването на празника учениците от VIII, IX и X класове работиха по написването на есета на тема: „Аз пиша на кирилица и се гордея с това“.

Коментари:

коментара