Възпитаници на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград взеха участие в демонстрационно представяне на харвестър и форвардер

Последният ден, преди ноемврийската ваканция, бе специален и много ползотворен за възпитаниците на НПГГС. Сборна група от ученици от 9, 11 и 12 клас, ръководена от преподавателя по Механизация и технология на дърводобива – инж. Иван Дулев, посети демонстрационното представяне на харвестъри и форвардъри на световно-известната марка PONSSE. Мероприятието бе организирано от официалния представител на марката за България и Гърция – Прогрес техник и се осъществи със специалното съдействие на УОГС „Г.Ст. Аврамов“- Юндола. В реална обстановка, на учениците, бе демонстрирано как работят едни от най-високопроизводителните съвременни машини за дърводобив – харвестър Ponsse Scorpion King  и форвардър Ponsse Bison. За тази цел домакините бяха подготвили 60-годишна смърчова култура, в която предстои провеждането на  отгледна сеч.

Възпитаниците на НПГГС проявиха огромен интерес към машините, като се запознаха с техните технически параметри и придобиха ценен опит, който ще им бъде изключително полезен за бъдещи стопански дейности в горите.

НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се стреми да осигурява на своите възпитаници практики, които изцяло комуникират с най-съвременните технологии и машини за дърводобивна дейност в сферата ГС.

Коментари:

коментара